Стојанче Стоилов за коментаторот на МРТ2 е „играчот со број 5“/Видео

49

Македонските ракометари се натпреваруваат на Светското првенство во ракомет кое се одржува во Германија, a Македонската радио телевизија го пренесува настанот.

МРТ2 каналот со албански коментатор го бојкотира македонскиот ракометар Стојанче Стоилов.

Станува збор за уредникот на спортската редакција на албански јазик во МТВ, Мустафа Адеми, кој коментирајќи ги случувањата од Минхен во ниту еден момент не го изговорил името на капитенот на Вардар туку кога тој бил во центарот на вниманието за него го користел терминот „играчот со број пет“.

https://www.facebook.com/infosport.mk/videos/716243315422053/