Мухамед Зекири ќе биде консензуален кандидат за претседател?

22

Потпретседателот на СДСМ, Мухамед Зекири е кандидатот на власта за претседател. Оваа информација ја објавија албанските медиуми.

Зекири беше новинар пред да стане партиски член. Тој не бил достапен за коментар. Зекири во март ќе наполни 40 години со што го исполнува законскиот минимум. СДСМ и ДУИ сакаат конзензуален кандидат. Досега се спомнуваше името на професорот Денко Малески.