Моника Бабишова, првата дама на Чешка воодушевува – ја нарекуваат европската Меланија

18
Фото: Принтскрин Инстаграм

Моника Бабишова, сопругата на чешкиот премиер Андреј Бабиш, не престанува да го привлекува вниманието на медиумите. Овојпат ги воодушеви сите кога се појави на стогодишницата од крајот на Првата светска војна.

Фото: Принтскрин Инстаграм

Чехињата со словачко потекло ја опишуваат како жена со чувство за мода, цврст став и манири. Многумина ја споредуваат со првата дама на САД, Меланија Трамп. Но, многумина не знаат дека во своите младешни денови и таа чекорела по модните писти, токму како и Меланија Трамп.

Фото: Принтскрин Инстаграм

Моника Бабишова има 43 години, таа е 20 години помлада од својот сопруг Андреј и се занимава со дизајн на ентериер.