Една жртва од вчерашното невреме во Пожаревац

9

Според зборовите на станарите, сопственикот на станот кој живее на приземје се паркирал во автомобил во подземната гаража. Кога видел дека невремето се смирува наводно со лифотот се симнал доле, но во тој момент нивото на вода во подрумот било околу 2 метри. Во моментот кога лифтот се спуштил, дошло до прекин на електричната енергија, а вратите не се отвориле.